1- گروه مدیریت منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، y.vakili@khu.ac.ir
2- گروه مدیریت منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
3- مدیریت منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده: (89 مشاهده)
زمینه و هدف: آموزگردی راهبردی است که میتواند به سازمانها در زمینه تفاوتهای نسلی کمک کنند. از اینرو، هدف این پژوهش، طراحی مدل آموزگردی در سازمانهای دولتی است.
طرح پژوهش/ روششناسی/ رویکرد: روش انجام این پژوهش کیفی و با استفاده از رویکرد گلیزری نظریه دادهبنیاد انجام شده است. برای گردآوری دادهها از ابزار مصاحبه نیمهساختارمند استفاده شد و بعد از مصاحبه با 19 نفر از خبرگان، اشباع نظری حاصل شد. دادهها با استفاده از کدگذاری واقعی (کدگذاری باز و انتخابی) و کدگذاری نظری تحلیل شدند.
یافتهها: یافته ها نشان داد که آموزگردی به عنوان مقوله محوری، سیستم مدیریتی حمایتی، مدیریت منابع انسانی توانمندساز، ساختار سازمانی پویا، فرهنگ یادگیرنده، ویژگیها فردی و شخصیت مناسب آموزگردی، مهارت بین فردی، فرهنگ حمایتی جامعه به عنوان زمینه و شکل گیری نگرش مثبت به سازمان، توسعه توان حرفهای و رهبری، بهبود عملکرد شغلی، شکل گیری جو مشارکتی و بهبود عملکرد سازمانی به عنوان پیامد شناسایی شدند.
ارزش/ اصالت پژوهش:. پژوهش حاضر توانسته است مدلی جامع برای پیاده سازی آموزگردی در سازمانهای دولتی ارائه نماید.
پیشنهادهای اجرایی/ پژوهشی: بر اساس مدل ارائه شده به مدیران توصیه میشود که به آموزگردی و زمینه های تحقق آن جهت کاهش شکاف نسلی در سازمانهای دولتی توجه داشته باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1401/7/8 | پذیرش: 1402/2/3