1- دانشگاه سمنان ، m_vishlaghi@semnan.ac.ir
2- دانشگاه سمنان
3- دانشگاه لرستان
4- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (112 مشاهده)
هدف: دگرگونی سازمانها و صنایع مستلزم نوسازی استراتژیک است و باتوجه به عدم اطمینان موجود در محیط های رقابتی، مدیران با شناسایی و رتبهبندی پیشرانهای نوسازی استراتژیک، میتوانند زمینه نوسازی و تحول را در سازمانها فراهم نمایند. براین اساس هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی و سطحبندی پیشرانهای نوسازی استراتژیک در سازمانهای توسعه ای ایران است.
روششناسی: شناسایی پیشرانهای نوسازی استراتژیک از طریق مصاحبههای نیمهساختاریافته بر پایه تکنیک اشباع نظری با 22 نفر از اساتید و مدیران اسبق و فعلی ایدرو انجام گرفت. روایی و پایایی مصاحبهها به ترتیب با روش روایی محتوایی نسبی و شاخص کاپای کوهن تایید شد. به منظور سطح¬بندی پیشران های شناسایی شده از نظرات 58 نفر از مدیران میانی و ارشد شرکت های دولتی تابع ایدرو با روش نمونه-گیری هدفمند و به کمک پرسشنامه استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه به ترتیب با بهره¬گیری از روایی محتوا و روش آزمون ـ پس-آزمون تایید شد.
یافتهها: کدگذاری مصاحبهها بااستفاده از نرم افزار مکس کیودا منجر به شناسایی 15پیشران در شکلگیری نوسازی استراتژیک شد. پیشرانهای شناسایی شده با روش ساختاری تفسیری منجر به تشکیل شش سطح شد که قابلیت های سازمان و قدرت انطباقپذیری اثرگذارترین و صلاحیت های کارکنان و تحلیل صحیح از بازار اثرپذیرترین عوامل بودند.
ارزش/اصالت پژوهش: مدلسازی پیشرانهای نوسازی استراتژیک میتواند منجر به کاهش شکاف نظری پژوهش شود و نوآوری پژوهش حاضر آن است که مدیران و تصمیمگیرندگان کلیدی شرکتهای دولتی تابع ایدرو، پیشرانهای نوسازی استراتژیک را شناسایی نموده و با سرمایهگذاری بر روی اثربخشترین عوامل، زمینه نوسازی و تحول شرکتها را فراهم نمایند
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فرایند توسعه دریافت: 1400/12/16 | پذیرش: 1402/1/15