1- دانشگاه لرستان
2- دانشگاه لرستان ، sepahvand.re@lu.ac.ir
چکیده: (26 مشاهده)
هدف: هدف این پژوهش استفاده از تجربیات و ادراک کارکنان به منظور تبیین مفهوم شبکه سازی تاریک براساس روش پدیدارنگاری میباشد.
طرح پژوهش/ روششناسی/ رویکرد: به منظور درک عمیق از مفهوم شبکه سازی تاریک با افراد مورد مطالعه مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شده است. با روش نمونه گیری هدفمند و در نظر گرفتن اشباع نظری داده ها، با 18 نفر از مدیران و کارشناسان شرکت توزیع برق استان قم مصاحبه شد. از روش کدگذاری به منظور تجزیه و تحلیل مصاحبه ها استفاده شده است. به منظور اعتبارسنجی داده ها از روش بین دوکدگذار استفاده شده است که نتایج توافق در عبارات کلیدی، عناصر متغیر، عناصر ثابت و طبقه ها وجود دارد.
یافته ها: طبقه فردی(شخصیت و کنترل ذهنی کشف نشده)، طبقه بین فردی(تاکتیکهای تاریک و تعاملات مخرب) و طبقه سازمانی(شرنگآلودگی) به دست آمد. شخصیت دربرگیرنده فرصت طلبی افراطی، توهم خودبزرگ بینی، سادیسم و جذابیت فردی میباشد. کنترل ذهنی کشف نشده شامل درماندگی آموخته شده، بازی سازی ذهنی تاریک و وارونگی ارزشی میباشد. تاکتیکهای تاریک شامل اختفای رندانه، تخریب سیاسی، دستکاری عاطفی پنهان، هالوبازی میباشد. تعاملات مخرب دربرگیرنده تبانی های مشتاقانه و شکل گیری گروههای خودی و غیرخودی میباشد. شرنگ آلودگی دربرگیرنده زوال سرمایه معنوی و زوال سرمایه اجتماعی میباشد.
ارزش/ اصالت پژوهش: این پژوهش درخصوص فهم یکی از پدیده های سازمانی با عنوان شبکه سازی تاریک میباشد. پژوهشهای دیگر به صورت مختصر به آن پرداخته اند و بررسیهای انجام شده نشان داده است تاکنون مدلی در این زمینه با رویکرد پدیدارنگاری ارائه نشده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
اخلاق و سلامت اداری دریافت: 1403/11/23 | پذیرش: 1404/3/18