Rahnavard F, Momen-kashani N, Shirazi M, Mortazavi M. (2019). A Model for Willingness to Adopt Open Government Policies in Iran.
JMDP.
31(4), 3-36.
URL:
http://jmdp.ir/article-1-3301-fa.html
رهنورد فرج اله، مومن کاشانی نوشین، شیرازی محمود، مرتضوی مهدی. مدل تمایل به اقتباس خط مشی دولت باز در ایران فرایند مدیریت و توسعه 1397; 31 (4) :36-3
URL: http://jmdp.ir/article-1-3301-fa.html
1- موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی ، f.rahnavard@imps.ac.ir
2- موسسه عالی آموزش و پزوهش مدیریت و برنامه ریزی
3- دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی
4- دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (5795 مشاهده)
بر اساس چارچوب اشاعه خط مشی، برخی از خط مشی ها توسط خط مشی گذاران اقتباس می شوند. از سوی دیگر، «دولت باز» راه حل هایی را برای حل چالش های حکومت مانند فساد اداری، بی اعتمادی شهروندان به دولت، ارتباط اندک بین حاکمیت و مردم، و ضعف در همکاری و تعامل میان اجزای نظام اداری ارائه می دهد. این پژوهش با هدف کلی ارتقای اثربخشی نظام خط مشی گذاری کشور، به تحلیل تمایل خط مشی گذاران در اقتباس خط مشی دولت باز می پردازد. در این پژوهش، از راهبرد پژوهش آمیخته اکتشافی استفاده می شود. در مرحله کیفی با بهره گیری از روش فراترکیب، عوامل مؤثر بر تمایل خط مشی گذاران به اقتباس خط مشی در ایران و روابط میان متغیرها شناسایی می شوند و در مرحله کمّی، با انجام پیمایش و تحلیل داده ها، مدل نهایی ارائه می شود. نتایج پژوهش مبتنی بر تحلیل 116 خط مشیگذار نشان میدهد که مطلوبیت ادراک شده، ریسک ادراک شده، ادراک از ظرفیت اجرای خط مشی، انگیزه رقابت جویی، شناخت موضوع، همسویی با فشارها، تمایل به نوآوری، احساس امنیت سیاسی، و حاد بودن مساله بر تمایل به اقتباس خط مشی تأثیر مثبت دارند. همچنین، تمایل به دولت باز، رابطه میان ریسک ادراک شده، ادراک از ظرفیت اجرای خط مشی، و همسویی با فشارها را بر تمایل به اقتباس خط مشی تعدیل می کند. این پژوهش دارای راهکارهای اجرایی و پژوهشی است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیرت دولتی دریافت: 1397/6/8 | پذیرش: 1398/5/27 | انتشار الکترونیک: 1398/5/27