1- گروه مدیریت دولتی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران
2- گروه مدیریت دولتی، موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی، تهران، ایران ، frahnavard@imps.ac.ir
3- گره مدیریت دولتی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4- استادیار،گره مدیریت دولتی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده: (1259 مشاهده)
هدف: هدف این پژوهش تدوین مدل جذب عدالتمحور نیروی انسانی در سطح کلانِ بخش دولتی ایران است. این هدف بر اساس نیازهای موجود در حوزۀ جذب نیروی انسانی و با توجه به شرایط کلان کشور ایران مطرح شده است.
طرح پژوهش/ روششناسی/ رویکرد: این پژوهش از روش کیفی مبتنی بر نظریه دادهبنیاد استفاده کرده است. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگانی است که دارای دانش کافی و تجربه عملی در حوزۀ جذب نیروی انسانی هستند. برای گردآوری دادهها از مصاحبه نیمهساختاریافته استفاده شده و نرمافزار Atlas.ti برای سازماندهی بهتر فرایند تحلیل دادهها بهکار رفته است.
یافتهها: بر اساس تحلیلهای متنی مصاحبهها، ابعاد سنجش جذب عدالتمحور، متغیرهای علّی، شرایط زمینهای، متغیرهای مداخلهگر و پیامدهای جذب عدالتمحور استخراج شدهاند. نتایج نشان میدهند که نظارت نهادی، تبعیض استخدامی، کیفیت آزمون، و کیفیت خطمشی استخدامی از عوامل موثر بر جذب عدالتمحور نیروی انسانی در سازمانهای دولتی هستند.
اصالت پژوهش: تاکنون هیچ یک از پژوهشهای انجامشده در ایران از دیدگاه کلان بر جذب عدالتمحور تمرکز نداشتهاند. این پژوهش بهطور جامع از دیدگاه سیاستگذار چارچوبی را در سطح کلان در رابطه با جذب نیروی انسانی بهگونهای عدالتمحور ارائه میدهد و با این رویکرد عوامل موثر، شرایط زمینهای، عوامل مداخلهگر و پیامدها را شناسایی میکند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
رویکردهای مدیریت دولتی دریافت: 1402/9/11 | پذیرش: 1402/10/25 | انتشار الکترونیک: 1403/2/17