Aghazadeh F, Abedi Jafari H, Taherpour-Kalantari H, Zarandi S. (2018). Developing a Causal Model of Administrative Corruption in Tehran Municipality Regions.
JMDP.
31(3), 3-48.
URL:
http://jmdp.ir/article-1-3092-fa.html
آقازاده فتاح، عابدی جعفری حسن، طاهر پور کلانتری حبیب الله، زرندی سعید. تدوین مدل علّی بروز فساد اداری در مناطق شهرداری فرایند مدیریت و توسعه 1397; 31 (3) :48-3
URL: http://jmdp.ir/article-1-3092-fa.html
1- موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی
2- دانشگاه تهران ، hajafari@ut.ac.ir
3- دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده: (5561 مشاهده)
هدف از این پژوهش، طراحی مدل علّی بروز فساد اداری در شهرداری ها بهعنوان نظریه زیربنای خطمشیهای ضد فساد در شهرداری است. برای اجرای این پژوهش، ابتدا بر اساس مرور ادبیات و پیشینه پژوهش متغیرهای اثرگذار بروز فساد اداری در شهرداری تهران به دست آمد. با بررسی 52 سازمان در سطح شهرداری تهران، عوامل اثرگذار (فردی و سازمانی) در بروز فساد اداری در شهرداری تهران شناسایی و با استفاده از مدل معادله های ساختاری به روش PLS روابط و میزان تاثیر هر یک از عوامل بر تمایل کارکنان به فساد اداری بررسی شدند. نتایج به دست آمده از پژوهش نشان می دهد که در سطح فردی، عوامل فردی درونی شامل «عدم پایبندی به دین»، «عدم پایبندی به اخلاق» و «ریسک پذیری»، و عوامل فردی بیرونی (وابسته به شرایط) شامل «نیاز مادی»، «احساس بی عدالتی»، «جامعه پذیری نامناسب» و «میزان ارتباط با ارباب رجوع» در تمایل به فساد نقش دارند و در سطح سازمانی، عوامل پیشگیرانه شامل «اطلاع رسانی و فرهنگ ضدفساد»، «مناسب بودن سازوکارهای نظارتی و مقابله با فساد» و «شفافیت و پاسخگویی» و عوامل افزایش اثربخشی شامل «درآمد ناپایدار»، «استفاده از فناوری اطلاعات»، «کیفیت تصمیم ها»، «کیفیت و نحوه اجرای قوانین و مقررات» و «شایسته سالاری» در بروز فساد در شهرداری ها نقش دارند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیرت دولتی دریافت: 1396/12/27 | پذیرش: 1398/4/22 | انتشار الکترونیک: 1398/4/30