پیرامون دولت، نظریههای گوناگونی وجود دارد که از آخرین آنها نظریه دولت مجازی است. این نظریه در اواخر دهه 1990 به عنوان الگوی سازمانهای قرن بیست و یکم مطرح شد. تحول این نظریهها در واقع بازتاب سیر تاریخی تمدن بشر است که میتوان آن را در سه مرحله سنت، مدرنیسم، پسامدرنیسم طبقهبندی کرد. این تحول در مرحله سوم با وقوع انقلاب ارتباطات، ماهیت کار و زندگی بشر تغییر کرده و عصر صنعت جایش را به عصر اطلاعات داده است.
با رشد و گسترش فناوری ارتباطات و ظهور شرکتهای مجازی و الکترونیکی، اندیشه ایجاد دولت الکترونیکی مطرح شد. از میان E های مطرح شده، E-Commerce (کسب و کار الکترونیکی) جامعترین مفهوم است، اما براستی کسب و کار الکترونیکی که جایگاه و نقش انسان را در جامعه متحول ساخته است چیست و چه تفاوتی با کسب و کار متعارف دارند؟
سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در فصل "بازار کار و سیاستهای اشتغال" گزارش اقتصادی و نظارت بر عملکرد سال دوم برنامه سوم توسعه، ضعفهایی را برای بازار کار برشمرده است. پیداست این فناوری اطلاعات است که میتواند به عنوان یک بستر، زمینه جبران ضعفها را با بهرهگیری هر چه بیشتر از قوتها فراهم آورد و براساس این نظریه، تحول در نظام اداری را جهت دهی کند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است. |