XML English Abstract Print


1- دانشگاه لرستان
2- دانشگاه لرستان ، mrezasep@yahoo.com
3- دلانشگاه لرستان
چکیده:   (90 مشاهده)
هدف: تصمیم­گیری اصلی­ترین وظیفه مدیران است به طوری که متقدمین این حوزه آن را جوهره مدیریت نامیده­اند. ترس و دودلی مدیران درتصمیم­گیری­های خود، گاهی عواقب خطرناک و غیرقابل جبرانی برای فرد، کارکنان و سازمان خواهد داشت. هدف این پژوهش شناخت و فهم پدیده تصمیم هراسی مدیران دستگاه­های دولتی و همچنین شناسایی انواع تصمیم هراسی مدیران می­باشد.
روش تحقیق: پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی-اکتشافی و از نوع تحقیقات کیفی است که با استفاده از روش پدیدار شناسی (یعنی تجربه زیسته افراد درگیر با پدیده) و رویکرد دیکلمن استفاده شده است. از آنجا که پژوهش حاضر کیفی است روش جمع آوری اطلاعات در آن، مصاحبه­های عمیق با مشارکت کنندگان است. برهمین اساس بااستفاده از روش نمونه­گیری هدفمند و براساس اصل کفایت نظری، 20 نفر از مدیران دولتی و اساتید مدیریتی به عنوان اعضای نمونه، انتخاب شدند. در این پژوهش به منظور بررسی و تحلیل داده‌های حاصل از مصاحبه، از از روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد استقرایی و نرم افزار Maxqda استفاده شده است.
یافته: یافته­های پژوهش علاوه بر شناخت و فهم پدیده مذکور انواع تصمیم هراسی مدیران را که شامل 7 مضمون اصلی بود را شناسایی نمود که شامل: تصمیم هراسی موقعیتی ،تصمیم هراسی ستادی-نظارتی، تصمیم هراسی اجتماعی، تصمیم هراسی قانونی، تصمیم هراسی فردی- شخصیتی، تصمیم هراسی شغلی(سازمانی)، تصمیم هراسی سیاسی می­باشند.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ظرفیت‌سازی
دریافت: 1402/12/4 | پذیرش: 1403/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرایند مدیریت و توسعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management and Development Process

Designed & Developed by : Yektaweb