karnama I, Dadashi I, Yahyazadefar M, Gholamnia Roshan H. Ranking the Factors Affecting Corporate Governance in Public Sector Agencies Based on Fuzzy Approach. JMDP. 2021; 34 (3) :143-167
URL:
http://jmdp.ir/article-1-4041-fa.html
کارنما ایمان، داداشی ایمان، یحیی زادهفر محمود، غلام نیا روشن حمیدرضا. رتبه بندی عوامل موثر بر حاکمیت سازمانی در دستگاههای بخش عمومی دولت مبتنی بر رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی. فرایند مدیریت و توسعه. 1400; 34 (3) :167-143
URL: http://jmdp.ir/article-1-4041-fa.html
1- دانشجوی دکتری حسابداری، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
2- استادیار گروه حسابداری، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران ، idadashi@baboliau.ac.ir
3- استاد گروه مدیریت، دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
4- استادیار گروه حسابداری، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
چکیده: (508 مشاهده)
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر حاکمیت سازمانی در دستگاههای بخش عمومی دولت و بررسی میزان اهمیت و رتبهبندی هر یک از این عوامل است.
طرح پژوهش/ روششناسی/ رویکرد: پژوهش حاضر اکتشافی است، و روش گردآوری اطلاعات از طریق مصاحبه و پرسشنامههای توزیعشده برگرفته از گزارشهای حسابرسی و تفریق بودجه سالهای 1393-1398 دستگاههای دولتی است. بدین منظور، ضمن جمعآوری نظرات 40 نفر از کارشناسان و صاحبنظران، چهار مولفۀ شفافیت، پاسخگویی، کارایی و اثربخشی، و باز بودن به عنوان مولفههای تاثیرگذار حاکمیتی بخش عمومی کشور ایران گزینش شدهاند. جامعه آماری مورد مطالعه از میان مدیران و مسئولان دستگاههای اجرایی مورد مطالعه است که با استفاده از تحلیل محتوا و نظر خبرگان و با استفاده از روش تحلیل سلسلهمراتبی فازی (AHP) مورد مقایسه قرار گرفته است.
یافتهها: نتایج پژوهش حاکی از آن است که مولفههای پاسخگویی و کارایی و اثربخشی دارای بالاترین درجه اولویت در مولفههای اصلی حاکمیت سازمانی در بخش دولتی ایران هستند.
ارزش/ اصالت پژوهش: در این پژوهش ضمن تبیین مدل جدید حاکمیت سازمانی بخش عمومی، به اولویتبندی هر یک از این مولفهها در کشور پرداخته میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/8/25 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار الکترونیک: 1400/12/25