Golalizadeh F, Rezvani H, Talebnejad A. Factors Affecting the Tendency of Food Exporters to Control Their International Activities in Foreign Markets: Case of Food Exporters in Mazandaran Province, Iran . JMDP 2014; 26 (4) :135-150
URL:
http://jmdp.ir/article-1-1941-fa.html
گل علیزاده فاطمه، رضوانی حمیدرضا، طالب نژاد عاطفه. شناسایی عوامل موثر بر تمایل صادرکنندگان صنایع غذایی به کنترل فعالیتهای بینالمللی در بازارهای خارجی (مورد مطالعه: صادرکنندگان صنایع غذایی در استان مازندران). فرایند مدیریت و توسعه. 1392; 26 (4) :135-150
URL: http://jmdp.ir/article-1-1941-fa.html
1- دانشگاه مازندران، دانشکده علوم اقتصادی و اداری ، fatemehgolalizadeh@yahoo.com
2- دانشگاه مازندران، دانشکده علوم اقتصادی و اداری
3- دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم اقتصادی و اداری
چکیده: (6669 مشاهده)
یکی از مهمترین تصمیماتی که شرکتها باید در فرآیند انتخاب راهبردهای ورود به بازارهای خارجی اتخاذ کنند، این است که تا چه اندازهای باید بر فعالیتهای بینالمللی خودشان کنترل داشته باشند و تا چه اندازهای این فعالیتها را به دیگران بسپارند. در این پژوهش با مرور جامع ادبیات موضوع، دوازده متغیر شامل عدمقطعیت کشور مقصد، عدم -قطعیت بازار محصول، عدمقطعیت رقابتی، عدمقطعیت در رفتار شرکای احتمالی، تجربه بینالمللی، دانش فنی، مهارت بازاریابی، میزان سرمایهگذاری کل، شدت رقابت صنعت، ماهیت فعالیت، اندازه شرکت و مرتبط بودن بهعنوان تبیین-کنندههای میزان تمایل شرکتها به کنترل روی فعالیتهای بینالمللی خود پیشنهاد شد. برای آزمون فرضیه پژوهش دادهها از 150 متخصص در 42 شرکت صادرکننده صنایع غذایی استان مازندران جمعآوری شد. نتایج تحلیل دادهها نشان داد که به جزء عدمقطعیت در رفتار شرکای احتمالی، سایر متغیرها تبیینکننده خوبی برای متغیر میزان کنترل هستند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیرت دولتی دریافت: 1393/12/2 | پذیرش: 1393/12/2 | انتشار الکترونیک: 1393/12/2