جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای شرنجانی

شهره نصری، مرسده پهلوانیان، مجتبی شرنجانی،
دوره ۳۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

هدف: پژوهش حاضر با توجه به اهمیت ارزیابی عملکرد خدمات دانشجویی در فراهم‌سازی شرایط مساعد تحصیل برای دانشجویان، بر آن است که از طریق مطالعه تطبیقی و ترازیابی شاخص‌­های ارزیابی عملکرد در معاونت‌های دانشجویی، شاخص‌­هایی را برای دانشگاه­‌های ایران پیشنهاد دهد.
طرح پژوهش/ روش‌‏شناسی/ رویکرد: در این پژوهش، از روش مطالعۀ کتابخانه‌­ای برای استخراج داده‌­های مورد نظر و بررسی تجارب بین­‌الملل و همچنین، ارسال پرسشنامه برای اعتبارسنجی شاخص‌­ها در خصوص ارزیابی عملکرد خدمات دانشجویی بهره گرفته شده است. همچنین، برای ارائۀ چارچوب ارزیابی عملکرد معاونت­‌های دانشجویی از مدل منطق مداخله و چرخۀ ارزیابی عملکرد استفاده شده است.
یافته‌­ها: یافته­‌های پژوهش حاکی از آن است که کارکردهای مرتبط با مدیریت امور دانشجویی مطابق با بررسی تجارب بین­‌الملل عبارتاند از: تامین غذای مناسب، تامین خدمات مسکن، تامین امکانات رفاهی مناسب، حفظ و ارتقای سلامت و نشاط جسمی و روحی، توانمندسازی و بالندگی دانشجویان، نظم‌بخشی و تربیت، ارائه خدمات جانبی آموزشی به دانشجویانِ دارای محدودیت، خدمات دانشجویی حوزۀ بین‌الملل، تامین امنیت و آسایش، ارائۀ مشاوره حقوقی رایگان، ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی، و تامین فضای فیزیکی مناسب. ذیل هر یک از کارکردهای مذکور، مجموعه‌­ای از شاخص­‌ها و سنجه­‌ها بر اساس چارچوب مفهومی پژوهش در سه مولفۀ درونداد، برونداد و پیامد ارائه شده است.
ارزش/ اصالت پژوهش: برای اولین بار در پژوهش حاضر، مبتنی بر رویکردی نظام‌­مند و فرایندمحور، چارچوبی برای ارزیابی معاونت‌­های دانشجویی بر اساس تجارب بین‌­الملل ارائه شده است.
پیشنهادهای اجرایی/ پژوهشی: چارچوب پیشنهادی پژوهش حاضر می­تواند مبنایی برای سیاست­گذاریِ مناسب به منظور ارزیابی دانشگاه‌ها و تخصیص بودجه، دسته‌بندی دانشجویان، و دسته‌بندی خدمات باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرایند مدیریت و توسعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Management and Development Process

Designed & Developed by : Yektaweb