Mali M, Torabi H, Garkaz M. (2009). Continual Improvement and Innovation: an Effective Integrated Method for Improving Iranian Organizations.
JMDP.
21(4), 76-105.
URL:
http://jmdp.ir/article-1-729-fa.html
مالی مجتبی، ترابی حسین، گرکز منصور. بهبود مستمر با نوآوری تأثیر روش ترکیبی بهبود مستمر و نوآوری در توسعه سازمانهای ایرانی فرایند مدیریت و توسعه 1387; 21 (4) :105-76
URL: http://jmdp.ir/article-1-729-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی ، Mojtaba_Mali@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده: (21362 مشاهده)
مدیران سطوح بالاتر سازمان، باید همواره بخش اعظم وقت خود را صرف بهبود سازمان کنند و امور جاری را که جنبه نگهداری دارد، به سطوح پایینتر واگذار نمایند. آیا به راستی در سازمانهای ما این گونه عمل میشود؟ مدیری که بیشتر وقت خود را صرف هامشنویسی نامه بازبینی مطالبی میگذارد که کارشناسان باید قبلاً انجام میدادند، هیچ وقت فرصت آن را نخواهد داشت که به بهبود سازمان بیاندیشد. برای دستیابی به پیشرفت، دو نگرش متفاوت وجود دارد: پیشرفت تدریجی (کایزن) و پیشرفت مبتنی بر جهش بزرگ (نوآوری). در مجموع، شرکتهای ژاپنی پیشرفت تدریجی را ترجیح میدهد و شرکتهای غربی به نوآوری اعتقاد دارد. در مقاله حاضر، پاسخگویی به این پرسش اساسی مورد توجه بود که در ایران، کدام یک از نگرشهای مذکور را میتوان اجرا کرد؟ در تحلیل نهایی، ایجاد بهبود در کیفیت هزینه و برنامهریزی (میزان تولید و زمان تحویل) به عامل اساسی تبدیل میشود. منظور از بهبود، کایزن و نوآوری است. هر شرکت یا سازمانی، برای بقا و رشد و پیشرفت خود باید از کایزن و نوآوری استفاده کند. اما چطور با این واژه بتوانیم سلولهای خاکستری را جایگزین سلولهای سیاه نفتی کنیم و درآمد کشور از فروش و واگذاری حقوق معنوی نوآوریها، بیش از درآمدهای نفتی باشد و به راستی، برای شکوفایی ایدهها و نوآوریها چه باید کرد. برای این منظور، در مقاله حاضر، با استفاده از روش پژوهشی "توصیفی ـ تحلیلی" جنبههای موضوع مورد بررسی تبیین شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیرت دولتی دریافت: 1391/7/30 | انتشار الکترونیک: 1387/12/25