Amini M, Abbasi M, Pirali A. (2011). Devising the Promotion Strategy of Tourism Industry in Qeshm Free- Zone with SWOT Model.
JMDP.
24(2), 155-169.
URL:
http://jmdp.ir/article-1-558-fa.html
امینی محمدتقی، عباسی محمدرضا، پیرعلی علیرضا. تدوین راهبرد توسعه صنعت گردشگری منطقه آزاد قشم با استفاده از مدل سوات فرایند مدیریت و توسعه 1390; 24 (2) :169-155
URL: http://jmdp.ir/article-1-558-fa.html
1- دانشگاه پیام نور ، pirali@pnu.ac.ir
2- دانشگاه پیام نور
چکیده: (22278 مشاهده)
اکنون صنعت گردشگری، به عنوان گستردهترین صنعت خدماتی جهان، از منابع مهم رونق اقتصادی (اشتغالزایی، کسب درآمدهای ارزی، کاهش فقر و غیره) و افزایش تبادل و تعامل اجتماعی محسوب میشود. از این رو، مناطقی که از ظرفیتهای گردشگری برخوردار هستند، باید راهبردهای مناسبی انتخاب کنند تا از مزایا و فواید اقتصادی و اجتماعی- فرهنگی صنعت مذکور برخوردار شوند. جزیره قشم با مساحت تقریبی 1491 کیلومتر مربع در شمال تنگه استراتژیک هرمز قرار دارد و با سه جزیره هرمز، هنگام و لارک، شهرستان قشم را در استان هرمزگان تشکیل میدهد. برای تدوین راهبرد گردشگری در جزیره قشم، از چهارچوب جامع تدوین راهبرد استفاده شده است. در مرحله شروع، بیانیه مأموریت گردشگری این منطقه تعیین گردید. سپس در مرحله ورودی، ماتریس ارزیابی عوامل داخلی (IFE) و ماتریس ارزیابی عوامل خارجی (EFE) تدوین شد. آنگاه با توجه به اطلاعات جمعآوری شده، در مرحله تطبیق و مقایسه، دو ماتریس سوات و ماتریس داخلی و خارجی IE)) تشکیل گردید. در نهایت، در مرحله تصمیمگیری با استفاده از ماتریس برنامهریزی راهبردی (QSPM)، میزان جذابیت راهبردهای تعیین شده، مورد ارزیابی قرارگرفت و بهترین راهبرد برای توسعه صنعت گردشگری منطقه آزاد قشم انتخاب شد. راهبرد مذکور، گسترش طبیعتگردی و گردشگری درمانی در جزیره قشم است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیرت دولتی دریافت: 1391/3/31 | انتشار الکترونیک: 1390/6/24