Aslipour H, Zargar M R. (2013). The Outstanding Status of Commercial Cooperation in the Executive Policies of Iran's 5th Development Plan.
JMDP.
25(4), 3-44.
URL:
http://jmdp.ir/article-1-1341-fa.html
اصلی پور حسین، زرگر محمدرضا. اهمیت و جایگاه گسترش همکاریهای بازرگانی در سیاستهای اجرایی برنامهی پنجم توسعه فرایند مدیریت و توسعه 1391; 25 (4) :44-3
URL: http://jmdp.ir/article-1-1341-fa.html
1- دانشگاه علامه طباطبایی ، aslipour@gmail.com
2- دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده: (14585 مشاهده)
این تحقیق در پاسخ به این سئوال انجام گرفته است که اولاً اهمیت و جایگاه گسترش همکاریهای بازرگانی در راستای پیشرفت مبتنی بر عدالت کشور چیست و ثانیاً راهکار پیشنهادی در توسعهی همکاریهای بازرگانی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، کدام است؟ فرضیهی پژوهش بیانگر آن است که توسعهی همکاریهای بازرگانی و اقتصادی کشور، یکی از مقدمات پیشرفت همهجانبه و مبتنی بر عدالت بوده و منطقهی آسیای جنوب غربی، به عنوان حوزهای راهبردی در گسترش تعاملات بازرگانی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در قالب سیاستهای اجرایی برنامهی پنجم توسعه تلقی میشود. به منظور بررسی فرضیهی مذکور، با استفاده از روش پژوهش کتابخانهای، ابتدا ادبیات موضوع راجع به مقولهی همکاریهای بازرگانی، مورد بررسی قرار گرفته و در ادامه با استفاده از الگوی تحلیل راهبردی و به طور خاص الگوی SWOT، نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای پیرامونی منطقه آسیای جنوب غربی، تبیین شده است. در نهایت سیاستهایی جهت توسعهی مؤثر همکاریهای بازرگانی و اقتصادی در منطقه آسیای جنوب غربی در قالب پنج مرحله، شامل تشکیل هستهی اولیه از کشورهای توسعهیافتهتر دارای منافع مشترک اقتصادی، گسترش هم گرایی اقتصادی در کشورهای عضو هستهی اولیه، گسترش خواست عمومی برای همکاریهای منطقهای در کشورهای منطقه، عضویت کشورهای جدید غیرعضو در هستهی اولیه در پیمان منطقهای آسیای جنوب غربی و درنهایت گسترش دامنهی اهداف اقتصادی به حوزهی سیاست خارجی و امنیت منطقهای پیشنهاد شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیرت دولتی دریافت: 1392/7/28 | پذیرش: 1392/8/4 | انتشار الکترونیک: 1392/8/4