1- دانشگاه آزاد واحد نجف آباد ، Roghani@sathaco.com
2- دانشگاه اصفهان
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اصفهان
چکیده: (33414 مشاهده)
روند کنونی ارزیابی عملکرد در داخل سازمانها با الهام از مدیریت عملکرد پا را فراتر نهاده و در آن جدای از ارزیابی عملکرد به تعیین میزان شایستگی و لیاقت، قابلیت رشد و ارتقا و ترفیع نیز توجه شده است.
اولویت سازمانهای کنونی، تعیین هرچه مطلوبتر شاخصهای مورد ارزیابی و دقت در تخصیص امتیاز به آنهاست.
پژوهش حاضر به شناسایی شاخصهای کلیدی سنجش عملکرد افراد برای پرداخت پاداش (شرکت ساتها) و ارائه الگوی مناسب میپردازد.
ابتدا با بهرهگیری از نتایج پژوهشهای صورت گرفته توسط متخصصین، خبرگان صنعت و پژوهشگران علوم مدیریت، این معیارها وشاخصها تعیین شد، اعتبار پرسشنامهها بر اساس روش آلفای کرونباخ بررسی گردید که حاکی از پایایی بالای ابزار اندازهگیری بود و سپس با بررسی میدانی و نظرسنجی از جامعه آماری پژوهش که 121 نفر از کارکنان شرکت ساتها بوده اند و به کمک نرم افزار SPSS دادهها بررسی گردیدند و معیارها و شاخصهای مذکور تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان دادند در شاخصهای عمومی عملکرد فردی عامل مهارتهای ادراکی بیشترین امتیاز با میانگین 01/4 را داشته که شامل سه شاخص استقبال از ایدههای جدید، طرحهای پیشنهادی مؤثر برای سازمان و توانایی فکر کردن و بروز خلاقیت و عامل مدیریت عملکرد کمترین امتیاز را با میانگین 61/3 با پنج شاخص به خود اختصاص داده اند.
همچنین بـا توجه به نتـایـج بدست آمده، در هر واحد سازمانی شاخصهای عملکرد اختصاصی شناسایی و رتبهبندی گردید که به عنوان مثال در واحد تولید شاخصهای میزان تسلط به اطلاعات و تخصص مربوطه با میانگین 13/4 و نحوه استفاده از ابزارها و دستگاهها با میانگین 89/3 و میزان دقت در تولید محصولات با میانگین 89/3 بیشترین امتیاز را در نظرسنجی کسب نمودند. در مجموع با توجه به نتایج بدست آمده الگویی در خصوص نظام پاداش مبتنی بر عملکرد فردی مشتمل بر پنج جدول که در هر کدام 15 شاخص عمومی عملکرد فردی و 5 شاخص اختصاصی عملکرد فردی بر اساس واحد سازمانی مربوطه ارائه گردید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیرت دولتی دریافت: 1392/4/31 | پذیرش: 1392/5/5 | انتشار الکترونیک: 1392/5/5