هدف: ارزیابی مدیران همواره بهعنوان یکی از فرایندهای کلیدی در سازمانها مطرح بوده است. با این حال، این فرایند با چالشها و محدودیتهایی همراه است که میتواند بر دقت و اثربخشی آن تأثیر بگذارد. در بسیاری از موارد، ارزیابیها تنها بر جنبههای خاصی از عملکرد مدیران متمرکز شده و جنبههای دیگر را نادیده میگیرند، در حالی که این جنبههای مغفول میتوانند نقش تعیینکنندهای در ارزیابی جامع و دقیق داشته باشند. لذا هدف این پژوهش، ارائه مدل ارزیابی شایستگی مدیران بر پایه ابزارهای شناختی میباشد.
روششناسی: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر جمعآوری دادهها، آمیخته میباشد. این مطالعه دادههای خود از رویکرد کیفی فراترکیب گردآوری و برای تحلیل دادهها از روش هفت مرحلهای سندلوسکی و بارسو (2007) استفاده و مطالعات با روش تحلیل محتوا در نرمافزار 24MAXQDA کدگذاری شدند. در ادامه برای غربال و بومی سازی مدل از روش دلفی فازی بر پایه مثلث فازی با مشارکت خبرگان نظری و تجربی، به صورت هدفمند و با انتخاب 16 نفر در مجموع، استفاده گردید.
یافتهها: یافتههای محقق شامل 6 بعد، 20 مؤلفه و 115 شاخص بود. نتایج در شش بعد تصمیمگیری، تواناییهای شناختی، فرآیندهای شناختی، حل مسئله، تعاملی و شناختی رفتاری دستهبندی شد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution 4.0 International License قابل بازنشر است. |